Koppelingen van caravans en trailers worden veelvuldig afgekeurd..

Beste klanten,

Momenteel is men superstreng op de keuring wat betrefd de geremde koppelingen.

de AL-ko koppeling AK300 die veel toegepast werd op caravans en box trailers word nu geweigerd omdat deze niet de vereiste beveiligingen heeft tegen het loskomen van de trekhaak. 

Nu heeft Al-ko deze koppeling zelf recent uit productie genomen maar is online soms nog te koop in bepaalde webshops, het word sterk afgeraden om deze nog aan te schaffen daar u zeker met een rode kaart terug zal komen van de technische keuring.

Hetzelfde gelde voor de Knott/avonride AV50 - 2700kg koppeling deze is nog in dienst in bijvoorbeeld Engeland, maar word hier afgekeurd wegens niet veilig genoeg omdat er te veel beweging zit op de ontkoppel hendel (ook al worden ze geleverd met een slotje hetwelk bovenaan ingebouwd zit in de koppeling.

Wanneer u dus een trekbuis van 50mm hebt en uw getrokken voertuig een mtm heeft tot max 2700kg kan u deze koppelingen laten vervangen bij aanhangwagens ronny door een AL-Ko AK270, dewelke wij ook meestal in stock hebben.

Deze koppeling is van zeer goed kwaliteit, (bestaat ook in andere mtm) heeft een rubberen neus wat uw bumper iets minder snel krast.

   

Op July 11, 2020